Tuning

Chip Tuning

Optimizarea soft-ului de management al sistemului de injectie electronica in vederea obtinerii  unei cresteri de putere cu pana la 25% mai mare pentru motoarele turbo-diesel sau turbo-benzina si 10% pentru motoarele aspirate diesel sau benzina.

Ce trebuie facut ?

Trebue adusa masina la noi pentru o inspectie a componentelor, o diagnoza computerizata in vederea  stabiliri daca este sau nu recomandat sa se realizere operatia de remapare.

Daca masina indeplineste conditiile de functionare corespunzatoare si nu prezinta coduri de  eroare la componentele motorului, la componentele sasiului, etc …, se trece la citirea  softul-ui masinii. Odata citit softul masinii prin intermediul conectorului OBD 2 sau in unele cazuri prin interfata BDM se va  trece la modificarea parametrilor de functionare ai acesteia.

Atentie !!!
Firma (IDAuto)  nu utilizeaza softuri premodificate, utilizate de alte masini asa cum procedeaza din nefericire alti “colegi”.
Timpul necesar pentru aceasta operatie de citire, modificare, rescriere poate fi de 1-4 ore pana ce masina dvs. va capata o alta viata, va avea alte performante.

Daca realizez  chip tuning  la masina mea se va strica ?

Autovehicolele se „strica” in general daca nu sunt exploatate corect, prezinta uzura peste masura, sau reviziile sunt facute intarziat si cu consumabile altele decat cele care trebuie sa fie (cele recomandate de fabricant).

Trebue avut in vedere ca softul masinii este optimizat de fabricant de maniera in care  motorul sa fie fiabil, sa reziste la uzura unui numar de km pentru care a fost proiectat, sa obtina o putere maxima raportat la un consum cat mai bun. Interventia prin remapare  ridica aceste limite astfel incat sa se incadreze in limitele de toleranta a rezitentei pieselor, componentelor masinii.

De la bun inceput este bine sa stiti ca  dupa realizarea chip tuning-ului, masina dvs. devine mult mai rapida si tendinta soferului este aceea  de a beneficia de puterea máxima, lucru care va duce la uzura accentuata si binenteles si la avarii. Insa conducerea, manipularea  „normala” a autovehicolului va aduce satisfactie cu un minim de costuri.

Se mai poate folosi  softul original dupa modificare?

Da, la cerere firma noastra va poate rescrie ECU cu softul original (din orice motiv doriti dvs.) conform conditiilor specificate la sectiunea “Garantie”.

Recomandari:

Nu solicitati sa faceti chip tuning la masinile care stiti deja ca au probleme de uzura (turbo, injectoare, ambreiaj, etc. …)

Nu folositi fisierele de remapare care le gasiti pe internet, in mare parte aceste materiale  nu sunt testate. Puteti deteriora ECU autuvehicolului dvs. iremediabil.

Garantii:
ID Auto ofera garantie clientilor sai de 1 an de la data interventiei ce a avut loc  asupra softu-lui cat si asupra calculatorului (ECU) masini in situatia in care s-a desfacut ECU pentru realizarea operatiunii de remapare, sau pentru reparatia calculatorului in situatia in care aceasta a fost reparat de noi.
Garatie de 7 zile in care clientul sa testeze masina la un dealer autorizat, precum si functionarea motorului impreuna cu testul de noxele actuale, comparand cu un test anterior dar nu mai vechi de 7 zile  la  dealer autorizat.
Garantie de 15 zile in care clientul poate solicita sa i se puna softul original pe masina in locul softu-lui remapat fara costuri aditionale daca acesta se face prin intermediul conectorului OBD II la sediul firmei noastre, iar daca se impune interventie asupra ECU, se va plati manopera de interventie conform tarifelor existente.

(IDA auto) se obliga sa despagubeasca daune aduse masinii in  cuantum a  sumei maxime platita de client pentru serviciul solicitat.

PIERDEREA GARANTIEI
Orice interventie care  are loc  asupra ECU-ului dupa predarea masinii de   la o alta firma, persoane, PFA, care  realizeaza chip tuning  sau reparatii ECU pierde automat garantia precum si  suportul pentru eventuale upgrade-uri la ECU in viitor.
Orice lucrare care se va solicita dupa interventia altor firme, persoane, PFA-uri   dedicate realizarii chip tuning, reparatii, etc…  asupra ECU masinii se vor realiza de firma noastra contra cost conform tarifelor existente.